Recrutarea ALTFEL: Camelia Mortici, CEO Morgan Sol, Dezvăluie Noile Tendințe

Recrutarea ALTFEL: Camelia Mortici, CEO Morgan Sol, Dezvăluie Noile Tendințe

Schimbarea este singura constantă în sectorul resurselor umane, iar Morgan Sol știe acest lucru și își redefinește strategiile de recrutare. Află care sunt noile tendințe în recrutare puse în aplicare de Morgan Sol, firmă de consultanță HR condusă de Camelia Mortici, și vei înțelege cum compania se diferențiază în acest peisaj competitiv.

Viziunea și Misiunea Morgan Sol

Începuturile Morgan Sol

Înființată din dorința de a transforma piața resurselor umane, Morgan Sol și-a propus încă de la început să nu fie doar o altă companie de recrutare. Camelia Mortici, cu o viziune clară și ambițioasă, a dorit să creeze un loc unde potrivirea perfectă între candidați și angajatori să nu fie o întâmplare, ci o regulă.

Viziunea Cameliei Mortici

Camelia Mortici, CEO Morgan Sol, crede că viitorul recrutării stă în abordarea holistică a fiecărui candidat. „Nu livrăm companiilor angajatoare doar CV-uri, ci identificăm pentru clienți oamenii potriviți, cu valori asemănătoare cu ale organizației lor, cu dorință de dezvoltare, care să ajute la progresul acelor business-uri pentru care recrutăm”, spune Mortici. Aceasta viziune clară și axată pe dezvoltare a transformat Morgan Sol într-un lider de piață.

Noile Tendințe în Recrutare

Recrutarea Bazată pe Valori

Una dintre cele mai revoluționare abordări implementate de Morgan Sol este recrutarea bazată pe valori. În loc să se concentreze exclusiv pe abilitățile tehnice (hard skills) ale candidaților, compania pune un accent deosebit pe compatibilitatea valorilor personale ale acestora cu valorile organizației angajatoare.

Importanța Abilităților Soft

Recrutarea prezentului se bazează mai mult pe identificarea de persoane care să se plieze pe profilul companiei și echipelor ei ca stil de lucru, comunicare, gestionare a timpului și atitudine pozitivă. Aceste așa numite abilități soft sau abilități interpersonale permit indivizilor să interacționeze eficient cu ceilalți, într-un cadru profesional. „Abilitățile soft sunt cerute în prezent și contează mai mult decât expertiza și cunoștințele tehnice, devenind esențiale pentru asigurarea unei cariere de succes în diverse domenii sau profesii”, explică Camelia Mortici.

Metodele de Selecție Morgan Sol

Anunțuri de Recrutare, Interviu și Selecție

Prima metodă esențială în arsenalul Morgan Sol este utilizarea anunțurilor de recrutare, urmate de interviuri riguroase și procese de selecție meticuloase. Această abordare tradițională este îmbunătățită printr-o analiză aprofundată a fiecărui candidat, asigurându-se astfel că fiecare persoană selectată este potrivită nu doar pentru poziția disponibilă, ci și pentru cultura organizațională a companiei angajatoare.

Căutare Directă, Interviu și Selecție

Căutarea directă implică identificarea activă a candidaților ideali, fără a aștepta răspunsurile la anunțuri. Aceasta metodă proactivă permite Morgan Sol să găsească talente rare și valoroase, care altfel ar putea fi trecute cu vederea. Interviurile și selecția atentă rămân fundamentale în această abordare, asigurându-se astfel calitatea superioară a fiecărui candidat.

Căutare prin Networking, Interviu și Selecție

Networking-ul este o componentă esențială a strategiei Morgan Sol. Printr-o rețea vastă de contacte și colaborări, compania are acces la un pool extins de candidați potențiali. Interviurile și selecția riguroasă completează această metodă, oferind clienților cei mai buni candidați disponibili pe piață.

Avantajele Externalizării Procesului de Recrutare

Costuri Reduse

Externalizarea procesului de recrutare personal are rezultate net superioare față de recrutarea internă, în primul rând datorită costurilor reduse. Costurile cu anunțurile de recrutare sunt mai ieftine pentru firmele de recrutare, ele achiziționând volume. În plus, timpul alocat de un manager de resurse umane intern este mai scump decât cel al unui specialist în resurse umane al firmei de recrutare, acestea fiind proporționale cu salariile lor.

Timp Alocat Redus Maxim

Un alt avantaj major este eficiența timpului. O firmă de HR este mai eficientă în recrutarea de personal, economisind timp prețios pentru companiile angajatoare. „Timpul înseamnă bani şi ne propunem să vi le economisim pe amândouă realizând pentru dumneavoastră procesul de recrutare, respectiv anunțuri, interviuri, selecție și evaluare a viitorilor membri ai organizației din care faceți parte”, explică Camelia Mortici.

Simplu și Rapid

Simplitatea și rapiditatea procesului sunt alte beneficii esențiale ale externalizării. Toate procesele serviciilor de recrutare se vor derula conform unei proceduri agreate, astfel că veți fi permanent la curent cu toate activitățile care se desfășoară. „Transparența și comunicarea constantă sunt pilonii pe care ne bazăm în relația cu clienții noștri”, adaugă Mortici.

Impactul Abordării Morgan Sol asupra Pieței de HR

Creșterea Ratei de Retenție

Una dintre consecințele pozitive ale abordării Morgan Sol este creșterea semnificativă a ratei de retenție a angajaților. Prin potrivirea atentă a valorilor și abilităților candidaților cu nevoile și cultura organizațională a companiilor, angajații sunt mai mulțumiți și mai implicați în munca lor, ceea ce conduce la o retenție mai bună.

Îmbunătățirea Performanței Angajaților

Candidații selectați prin metodele inovative ale Morgan Sol tind să aibă performanțe superioare, deoarece se simt mai potriviți pentru rolurile lor și sunt motivați să contribuie la succesul organizațiilor din care fac parte. Aceasta îmbunătățire a performanței se traduce printr-o creștere generală a eficienței și productivității în cadrul companiilor angajatoare.

Crearea unei Culturi Organizaționale Pozitive

Prin focalizarea pe abilități soft și valori comune, Morgan Sol ajută companiile să creeze și să mențină o cultură organizațională pozitivă. Aceasta cultură nu doar că atrage talente de top, dar și asigură un mediu de lucru armonios, unde angajații pot să se dezvolte și să prospere.

Viitorul Recrutării este ALTFEL

Sub conducerea vizionară a Cameliei Mortici, Morgan Sol redefinește standardele în recrutare. Prin focalizarea pe valori, abilități soft și metode inovatoare de selecție, compania nu doar că asigură potrivirea perfectă între candidați și angajatori, dar și contribuie la crearea unor culturi organizaționale pozitive și performante. Viitorul recrutării este, fără îndoială, altfel, iar Morgan Sol se află în fruntea acestei revoluții.

Prin adoptarea acestor noi tendințe și abordări, companiile pot să se asigure că nu doar își găsesc cei mai buni angajați, dar și că își creează echipe durabile și de succes, pregătite să facă față provocărilor viitorului. În lumea dinamică a resurselor umane, inovația și adaptabilitatea sunt esențiale, iar Morgan Sol este exemplul perfect de cum aceste principii pot fi puse în practică pentru a obține rezultate excepționale.