Istoria unghiilor cu gel – din antichitate pana in prezent

Istoria unghiilor cu gel – din antichitate pana in prezent

Unghiile cu gel sunt, în zilele noastre, mult mai mult decât un simplu moft. A avea întotdeauna o manichiură îngrijită este în momentul actual o necesitate pe care fiecare dintre noi o are. În timp ce majoritatea oamenilor consideră că unghiile cu gel sunt un concept relativ nou, mulți sunt surprinși să afle că acestea există de sute de ani!

Istoria picturii pe unghii datează încă din anul 3000 î.Hr., când egiptenii antici erau cunoscuți pentru decorarea unghiilor cu henna, obișnuind să-și picteze unghiile cu modele inspirate din natură precum animale, plante și flori. Între timp, în China, unghiile lungi și pictate în culori vibrante erau considerate un simbol al bogăției și al statutului social ridicat.

Odată cu inventarea lacului de unghii în secolul al XVI-lea, tendințele au evoluat rapid pentru a include nu doar culoarea, ci și modelele ornamentale. În Franța în acea perioadă, femeile își adăugau adesea modele cu vârtejuri și alte forme abstracte pe unghii, în timp ce în Marea Britanie din secolul al XIX-lea acestea optau pentru modele mai subtile, preferând adesea să folosească culori simple precum rozul și galbenul.

La începutul secolului al XX-lea, femeile din întreaga lume adoptaseră nail art-ul ca o modalitate accesibilă de a-și exprima stilul individual. Tehnicile decorative includ adăugarea de pietre și alte obiecte decorative precum sclipiciul, foliile și panglicile.

Când vine vorba de actualele extensii de unghii, inventarea acestora a început în anul 1954 când dentistul Fred Slack și-a rupt unghia la locul de muncă și a creat o unghie artificială folosind acril dentar ca înlocuitor. După experimentarea cu diferite materiale pentru a-și perfecționa invenția, el și fratele său Tom au brevetat o versiune de succes și au înființat o companie.

Pe măsură ce anii au trecut, cererea pentru aceste servicii de extensie a unghiilor a crescut și astfel, până la sfârșitul anilor ’70, dr. Stuart Nordstrom a inventat sistemul profesional actual de lichid și pulbere care este folosit astăzi în unghiile acrilice. Crearea unghiilor acrilice a deschis în cele din urmă calea pentru inventarea gelului și a lacului gel, ambele foarte comune în saloanele de astăzi.

Întorcându-ne în zilele noastre, industria unghiilor reprezintă o proporție considerabilă din industria frumuseții. În fiecare an, la nivel global, această industrie a unghiilor va crește cu 7% în fiecare an în următorul deceniu. Dar cum rămâne cu tendințele unghiilor? Anul acesta, în modă, o tendință cheie de urmărit este maximalismul. O modalitate bună de a fi la curent cu această tendință sunt unghiile; la LuxNailBrands găsești o mulțime de produse precum gelurile pentru unghii care te ajută să realizezi cele mai în tendință manichiuri, pline de culori și texturi, perfecte atât pentru aspectul maximalist cât și pentru oricare altă preferință.

Pentru a reuși să fii un tehnician de unghii de succes, este nevoie să experimentezi cu diferite produse și tehnici astfel încât să reușești să satisfaci până și nevoile celui mai pretențios client. De aceea, LuxNailsBrands Romania îți oferă o gamă largă de produse pentru toate gusturile și nevoile tale.