Un zâmbet sănătos și frumos se obține cu o igienă dentară adecvată și cu ajutorul sprijinului medicului stomatolog. Vizitele regulate în cabinetul acestuia previn afecțiunile dentare și deteriorarea dinților. În cazul în care cariile sau bolile au produs deja daune, este necesar tratamentul personalizat.
Coroana dentară este una dintre soluțiile comune de tratament. Aceasta are rol atât estetic, cât și funcțional. Este important să înțelegi cum se utilizează o coroană dentară și cine are nevoie de acest tip de tratament. Citește mai departe pentru mai multe detalii.
Ce este coroana dentară?
Dacă un dinte sau mai mulți sunt deteriorați, trebuie să te programezi la dentist. Nu lăsa afecțiunile să progreseze, deoarece tratamentele vor fi mult mai complexe și, evident, mai costisitoare.
Atunci când pe lângă dinții cariați sau compromiși ai și probleme de aliniere, este posibil să ai nevoie de un tratament ortodontic. O variantă excelentă și discretă o reprezintă un aparat dentar de safir. Însă, aparatul dentar nu poate înlocui dinții lipsă sau dinții care sunt afectați, așadar este nevoie și de alte tratamente.
Coroana dentară este un capac sau un înveliș pentru un dinte existent. Aceasta îmbunătățește aspectul dintelui cariat sau rupt și îl face mai rezistent. Coroanele pot fi realizate din porțelan, zirconiu, aliaj de aur sau o combinație de porțelan și metal.
Pentru a finaliza tratamentele de implantologie, se utilizează coroana dentara din zirconiu. Aceasta este compatibilă cu țesuturile orale și favorizează vindecarea mai rapidă după intervenții.
Cine are nevoie de coroană dentară?
Dacă te confrunți cu dureri dentare sau disconfort la mestecat sau mușcat, dinți sensibili și chiar boli sau inflamații ale gingiilor, este posibil să ai nevoie de o coroană dentară.
În ciuda faptului că smalțul este o substanță foarte puternică din corpul uman, dinții se pot rupe sau fractura în diferite circumstanțe. Crăpăturile și rupturile apar în urma unor accidente sau din cauza înaintării în vârstă. Inclusiv scrâșnirea dinților poate să provoace crăpături semnificative. Coroana dentară învelește dintele și îi oferă rezistență, precum și un aspect frumos.
Coroana dentară poate să fie necesară atunci când s-a recurs la obturații pentru a trata carii de dimensiuni mari. Acolo unde a fost folosit sau unde ar fi necesar mult material de umplutură, o coroană dentară oferă mai multă protecție. Obturațiile mari pot provoca, de asemenea, crăparea unui dinte, în timp ce utilizarea unei coroane va asigura menținerea formei și rezistență sporită.
Un dinte slăbit este mai predispus la fracturi, iar o coroană dentară oferă o soluție pentru a-i asigura mai multă stabilitate. În plus, aceasta poate preveni necesitatea extracției dentare în viitor, evitând astfel plasarea unui implant dentar.
Dinții pătați, fie din cauza fumatului, a consumului excesiv de cafea sau vin, ori dintr-o igienă orală precară, pot redobândi strălucirea cu ajutorul coroanelor dentare.
Indiferent de cauza deteriorării dintelui, la clinica DentArbre găsim soluții eficiente pentru a-ți recăpăta încrederea în zâmbet. Efectuăm tratamente moderne cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație pe care le utilizăm în fiecare situație.